A betérő vendéget a ferde falú padlástérben kialakított, több mint 200 éves szőlőpréssel elválasztott látványkonyha fogadja. A konyha ilyen elrendezése a vendéglős ötlete volt, mivel õ azt vallja: az evés-ivás bizalmi dolog. Itt minden a vendég szeme láttára készül. Az étlap gerincét a hagyományokat követő mai magyar konyha és a ház specialitásainak ötvözete adja. Az év közbeni rendezvények szorosan kapcsolódnak ahhoz a 22 történelmi borvidékhez, amely a közel 50 féle borból álló borlap kínálatát adja.
A berendezés öreg darabjait a régiségekhez értő szem válogatta. A légkondicionált vendégtér 50 vendéget fogad be, A vendéglő alkalmas családi események, cég-rendezvények, és egyéb programok megrendezésére is. Az Aranysárkány manapság ritka tradíciót példáz: az alapító Máhr Attila már 1991 óta dolgozik együtt fiával, ifj. Máhr Attilával, akinek remélhetőleg követője is akadt már, legifjabb Máhr Attila személyében.
Az Aranysárkányt, Magyarország első privát vendéglőjét Máhr Attila alapította Szentendrén 1977-ben. Az elnevezés a város szerb múltjára, a szerbek védőszentjére, Sárkányölő Szent-Györgyre utal. A Fő tértől felfelé a szűk, menedékes, kis utcán, jobbra az első ház, megismerni a cégérről. A vendéglő hangulata nyitás óta semmit nem változott.
Fizetési módok
bankkártya, készpénz
Megközelítés
Hévvel a Batthyányi térről kb. 40 perc alatt érünk a hévvégállomásra. Busszal Újpest Városkapú buszpályaudvarról kb. 25 perc alatt érünk Szentendre autóbusz állomásra ami együtt van a hévvégállomással.
Onnan 10 perc sétával jutunk Szentendre óvárosába, ahol a Fő téren áthaladva az Alkotmány utcában találjuk az Aranysárkányt.
Nyitva tartás
H-V: |
12:00–22:00 |