Szentendre - Látnivaló

Mank Galéria - Szentendrei Régi Művésztelep

Szentendre, Bogdányi u. 51.
telefon: 06 26 501071
email: info@alkotomuveszet.hu
http://alkotomuveszet.hu

 Az alapítók 1929-ben foglalták el a korábban tüdőszanatóriumként működő, egyhektáros, ősfás kertben működő telepet. 1972-ben az eredeti, hangulatos, de igen rossz állapotba került épületek helyére tizenkét, akkor még sajnos csak nyáron használható modern műtermet építettek.

A művésztelep a trianoni döntés után, a nagybányai festőiskola hagyományait követve 1926-ben jött létre. 

Az ingatlan-együttest 200 millió forint állami támogatásból a közelmúltban újíttatta fel az új üzemeltető, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., a művészek 2014-ben költöztek be a pályázattal három éves időtartamra elnyert műtermekbe. A néhány évvel korábban újjáépített reprezentatív MANK Galériában helyi- és országos művészek, művészcsoportok rendszeresen mutatnak be időszaki kiállításokat.

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.