Szentendre - Látnivaló

Vajda Lajos Stúdió

Szentendre, Péter-Pál u. 6/A.
telefon: 06 26 316 001

A Vajda Stúdió tagjai rendszeresen megmutatkoznak a világ különböző országaiban, elsősorban Európában, de megfordultak Japánban, Mexikóban, és Kanadában is. Az elmúlt negyven év alatt nagy számú külföldi művész, művészcsoport is állított ki a Vajda Lajos Stúdió galériájában. Az utóbbi években négy alkalommal rendezte meg a stúdió az Új Média Művésztelepet nyaranta, mely mind magyar, mind külföldi művészeknek ad lehetőséget a közös, elmélyült munkára.

A Vajda Lajos Stúdió 1972-től a legfontosabb és leginkább haladó szellemű, alternatív művészeti csoportosulás Magyarországon, mely az 1970-es, 1980-as években új dimenziókkal bővítette a szentendreiség és a hazai modern művészet fogalmát.

A Vajda Lajos Stúdió műfajok feletti, összművészeti társulás. Leghangsúlyosabb művészeti ág a képzőművészet, de jelentős szerepet kap a zene, az irodalom, a film és egyéb kísérleti műfajok is. Nem galéria a szó közismert értelmében, inkább kollektív műterem, projekt-centrikus szellemi műhely, alternatív kiállítótér. Legnagyobb erénye a csoportnak, hogy a generációk egymásra épülnek és egyszerre fejtik ki edukatív hatásukat.

Nyitva tartás

kiállítások alkalmával szombaton és vasárnap 14-18 óráig.

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.