Szentendre - Látnivaló

Helytörténeti múzeum

Leányfalu, Móricz Zsigmond u 153
telefon: 06-70-6014-110,
email: jekelyteri@gmail.com
http://www.leanyfalu.hu/#!helytorteneti-muzeum/cjbt

Várjuk látogatóinkat 2016 Leányfalu, Móricz Zsigmond út 153. alatt a következő nyitva tartással:

 

Kiállításaink:

Szerdán:    12- 16 óráig

Szombaton: 8- 12 óráig.

Pénteken:  12- 16 óráig

 

Leányfalu Hely – és Irodalomtörténeti Kiállítóhelye

Legalább ennyire fontos feladat az, hogy a helyi és az ide látogató diákok minél jobb támogatást kaphassanak iskolai tanulmányaikhoz a kiállítások anyagából. Ennek érdekében korszerű módszertani eljárásokkal igyekezünk érdekessé tenni a múzeumlátogatást.

Állandó kiállítás a 1992-ben, az író halálának 50. évfordulójára készült Móricz -  emlékkiállítás. Az életút és életmű bemutatása a leányfalui vonatkozások hangsúlyozásával, dokumentumok, fotók, egykori színlapok és plakátok felvonultatásával ma is érdekes.

 

 

Leányfalu Hely-és Irodalomtörténeti Kiállítóhelye

Jékely Endréné múzeumvezető: 06-70-6014-110

 

Időszakosan kiállított anyagaink: Helytörténeti kiállítás a római korból, „Villák és kertek” Leányfalun tablósorozat, irodalmi arcképsorozatok, helytörténeti tárgyi emlékek.

Legfontosabb feladatának Leányfalu meglévő helytörténeti anyagának gondozását, a még nem látott tárgyi és szóbeli anyagok bemutatását tekinti.

 

Nyitva tartás

Szerdán:12-16 óráig

Pénteken: 12- 16 óráig

Szombaton: 8- 12 óráig

Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a helyszínről, kérjük küldje el nekünk az alábbi szövegmező segítségével. A beküldött észrevételeket kollégáink feldolgozzák és az észrevételek alapján módosítják az adatlapot. Maga a beküldött üzenet a lapon nem jelenik. meg!
Amennyiben visszajelzést szeretne, kérjük, hogy az üzenetben hagyja meg elérhetőségeit.